Skip to content

Samen digitale zorg ontdekken

“Eindelijk eens de digitale zorg bekeken vanuit het gezichtspunt van patiënten, en gepresenteerd aan patiënten.” Dat zegt een van de 450 mensen die zich binnen een week al heeft ingeschreven voor het DigitaleZorgEvent op 21 juni in de Jaarbeurs. Onder het motto ‘Zien, Doen, Beleven’ kunt u als patiënt samen met bijvoorbeeld uw huisarts, specialist, tandarts of andere zorgverlener de mogelijkheden van digitale zorg ontdekken.
Zien
Digitale zorg (ook wel e-health genoemd) is dichterbij dan u denkt. Online consulten met uw zorgverlener vanuit uw gemakkelijke stoel, toepassingen die bloeddruk meten en naar de arts doorsturen, apparaatjes en apps die uw dagelijkse portie beweging bijhouden, of u helpen uw diabetes te reguleren. Websites om hulp te krijgen bij stoppen met roken of alcohol. En nog veel meer! Van slimme schoenen tot zorgrobots, van therapie via e-mail tot slaapapp op je smartphone, van beeldbellende oma’s met iPads tot online hulp om uit je dip te komen. Dat alles is inmiddels geen ver van mijn bed show meer, maar vandaag al mogelijk.
Doen
Digitale zorg omvat alle mogelijkheden om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren via digitale hulpmiddelen: meestal uw smartphone, uw tablet, laptop of PC en soms ook met behulp van speciaal ontwikkelde apparaten. Er zijn toepassingen voor patiënten of mensen die gezond willen blijven en voor zorgverleners. En, het is net zo ingewikkeld als u het zelf maakt. U kunt simpel starten. U kunt dat op dit event aan den lijve ervaren.
Beleef het samen!
U kunt zich gratis inschrijven voor het DigitaleZorgEvent. Na inschrijving ontvangt u een code. Met die code kunt u uw zorgverlener uitnodigen om ook gratis mee te gaan naar het DigitaleZorgEvent . Zo kunt u echt samen gaan kijken welke mogelijkheden er zijn om de communicatie en zorg nog slimmer in te richten.
Het DigitaleZorgEvent biedt ook volop informatie en toepassingen voor mensen die gezond zijn en gezond willen blijven. Dus kom gerust met bijvoorbeeld uw partner of een goede vriend(in). Tot zien op 21 juni 2013!
Het DigitaleZorgevent wordt georganiseerd door DigitaleZorgGids – een initiatief van patiëntenfederatie NPCF en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum.
[voor offline media]Bezoek voor meer informatie http://www.digitalezorgggids.nl/event

Back To Top