Skip to content

Wegwijs in digitale zorg

Online bankieren en webshoppen is de afgelopen jaren heel normaal geworden. Straks zal hetzelfde gelden voor digitale zorg. Bijvoorbeeld voor een consult via beeldbelverbinding met uw huisarts of specialist. Of voor het bijhouden van een hoofdpijndagboek op uw smartphone. En al die mogelijkheden zijn nu al beschikbaar. Maar hoe weet u nu welke toepassingen er zijn en welke voor u handig zijn? En hoe weet u of die toepassing betrouwbaar, veilig en effectief is? DigitaleZorgGids wijst u de weg!
Waarom digitale zorg
Door gebruik te maken van de slimme mogelijkheden van digitale zorgtoepassingen kan zorg effectiever, beter en goedkoper worden. Voor u als patiënt kan een e-consult bijvoorbeeld reistijd besparen. Thuismeting van bloedwaarden scheelt vele bezoeken aan trombosediensten en prikpoli’s. Apparaten die thuis uw hart monitoren, leveren uw specialist betere en meer frequente informatie op dan een momentopname tijdens een consult. Hij kan zijn behandeling dus nog beter op uw persoonlijke situatie afstemmen. Thuiszorg met beeldbellen via de iPad biedt bejaarde of chronisch zieke cliënten een groter gevoel van eigen regie en veiligheid en bespaart tijd en geld. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.
Ervaringen van anderen
DigitaleZorgGids is een online platform dat voor patiënten/consumenten én zorgverleners dat orde schept in het gigantische aanbod van toepassingen voor digitale zorg. Betrouwbaar, onafhankelijk en met het meest complete overzicht van digitale zorgtoepassingen. Gebruikers zoals u en ik helpen u een keuze te maken uit de vele apps en websites. Zij delen hun ervaringen met toepassingen met u via gebruikersreviews. En een grote groep van experts helpt u kiezen door hun kennis en ervaring te delen in blogs en expert-reviews van toepassingen. Experts zijn bijvoorbeeld ervaringsdeskundige patiënten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, huisartsen, specialisten en mensen met kennis op het gebied van zaken als gegevensbeveiliging, privacy en ontwerp van toepassingen.
Help de zorg slimmer te maken
Ook voor onze patiëntenvereniging is het belangrijk dat onze leden hun ervaring met digitale zorgtoepassingen gaan delen. U kunt dus ook zelf helpen de zorg slimmer te maken. Dat kan door digitale zorgtoepassingen die u gebruikt op DigitaleZorgGids te beoordelen in een bezoeker review. Wilt u meer vertellen over uw ervaring met digitale zorg, dan kunt u ook een gastblog schrijven. Hiervoor kunt u contact opnemen met redactie@digitalezorggids.nl.
DigitaleZorgGids is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum.

Back To Top