Recept zalm tortilla’s
Benodigdheden voor 4 personen:
3 trostomaten
1 avocado
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
2 limoenen
0.5 bosje dille
250 gram crème fraîche
500 gram zalmfilet
Zonnebloem olie of olijf olie
8 kleine volkoren tortilla’s (in de tortilla’s van Albert Heijn zit het minste zout)
2 little gem
Bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de tomaten in blokjes
- Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Pel en snipper de ui
- Pel de knoflook en hak de knoflook fijn
- Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak de rode peper fijn
- Meng voor de salsa de avocado, tomaten, ui, rode peper, knoflook, rasp en sap van 1 limoen voorzichtig door elkaar en breng op smaak met een beetje versgemalen peper
- Pluk en hak de dille fijn
- Meng de crème fraîche met de dille en rasp van de andere limoen en breng op smaak met een beetje vers gemalen peper
- Snij de zalmfilet in gelijke stukjes
- Verhit een scheutje olie in de pan en bak de zalm in circa 5 minuten rosé
- Verdeel de tortilla’s over een met bakpapier bekleede bakplaat en verwarm ze circa 3 minuten in de oven
- Snijd de onderkant van de little gem en haal de bladeren los. Spoel de bladeren af
- Beleg de tortilla’s met de little gem en zalm en schep de salsa en crème fraîche eroverheen.
Eet smakelijk!
Nog wat andere zout arme tips:
- Je kan voor veel gerechten kruiden gebruiken van Euroma of van verstegen zonder toegevoegd zout
- Gebruik om soep te maken bouillon blokjes van knorr zero salt of zoutarme bouillon blokjes van Damhert