Skip to content

Heeft je kind meer zorg nodig dan anderen en heb je allerlei vragen? Laat je helpen door ervaren ouders!

Heeft je kind meer zorg nodig dan anderen en heb je allerlei vragen? Laat je helpen door ervaren ouders!

Als je kind extra zorg nodig heeft door een lichamelijke, verstandelijke en/of gedragsmatige beperking of een chronische ziekte, dan vraagt dat veel van je. Hoe ga je er zelf mee om dat jouw kind anders is? Wat betekent het voor je gezin? Welke zorg en begeleiding heeft je kind nodig en hoe regel je dat? Kies je voor zorg in natura of een persoonsgebonden budget? Heel veel vragen waar je een antwoord op wilt vinden. Andere ouders zijn je al voorgegaan en hebben hun weg in zorgland gevonden. Ze begrijpen wat je meemaakt en helpen je graag op weg. Je staat er niet alleen voor!

Laat je daarom ondersteunen door een supportouder. Dit is een ouder die ook een zorgintensief kind heeft en getraind is om andere ouders te begeleiden. Hij of zij denkt met je mee, biedt een luisterend oor; geeft praktische tips en verwijst je zo nodig door. Je hebt ongeveer vier keer telefonisch contact met elkaar. De supportouder neemt geen taken van je over, je blijft zelf aan het stuur staan.
Je kunt jezelf hiervoor aanmelden via www.parent2parent.nl. De coördinator bekijkt welke supportouder jouw vraag het best kan beantwoorden en brengt jullie met elkaar in contact. Je kunt met allerlei vragen terecht. Bij voorbeeld op het gebied van het PGB ondersteunen de supportouders bij een eerste PGB-aanvraag of –herindicatie, maar ook op tal van andere onderwerpen kunnen supportouders je net die steun in de rug geven die je nodig hebt.

Stichting Parent2Parent Nederland werkt aan een landelijk netwerk waarbij vraagouders gematcht worden met opgeleide supportouders.

Back To Top