Skip to content

Je hoort tot een risicogroep en zoekt goede informatie over het coronavirus

We passen deze pagina telkens aan wanneer dat nodig is.
Zo krijg je steeds de meest actuele informatie van onze leden die op deze pagina staan.

Covid19klEr is op dit moment erg veel informatie over het coronavirus te vinden. Maar waar kun jij met vragen terecht als het over jouw situatie gaat?

Hoe gaat het nu en straks bijvoorbeeld met de levering van je medicijnen? Of specifieke hulpmiddelen? Waarmee kan je omgeving jou helpen en hoe? Wat zijn de gevolgen van dit alles voor je partner, je gezin of je kinderen?

Dat zijn vragen waarop de antwoorden voor iedereen verschillend kunnen zijn. We hebben hier een pagina samengesteld met allerlei specifieke informatie van onze leden.
p die ledenlijst staan patiëntenorganisaties maar bijvoorbeeld ook een organisatie als het FCIC – een stichting voor patiënten en hun familie – die informatie geeft over wat het betekent als je op een Intensive Care ligt of hebt gelegen.

> bekijk hier de informatiepagina over het coronavirus van het FCIC

> De meest recente en complete algemene informatie lees je op de site van de Rijksoverheid samen met het RIVM

> Het Coronavirus heeft een grote impact op iedereen. Zeker nu de overheid heeft opgeroepen om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Wat betekent dit als je zwanger of net bevallen bent? Bekijk alle info op de site van de verloskundigen – de KNOV.

Voor patiënten met een specifieke aandoening is informatie over het coronavirus beschikbaar bij de betreffende patiëntenvereniging.
Bekijk de lijst en wellicht staat de (patiënten-)organisatie erbij die jou kan helpen en die je de informatie kan geven die jij zoekt.

Hieronder staat informatie van enkele (patiënten-)verenigingen:

Bron vermelding: www.patientenfederatie.nl

Back To Top