Skip to content

Gezocht: Deelnemers voor groepsdiscussie

Deelnemers voor groepsdiscussie over de bereiding van dure geneesmiddelen voor zeldzame aandoeningen in de ziekenhuisapotheek

 

Er komen steeds minder nieuwe geneesmiddelen op de markt en tegelijkertijd worden de prijzen van (nieuwe) geneesmiddelen steeds hoger. De snel oplopende prijzen blokkeren in toenemende mate de toegang tot essentiële geneesmiddelen, ook in Nederland. Dure geneesmiddelen worden op dit moment geproduceerd door de farmaceutische industrie. Mogelijk kan het productieproces goedkoper worden als apothekers deze geneesmiddelen zelf gaan maken in de ziekenhuisapotheek. Dit kan een eerste stap zijn richting geneesmiddelen die beter zijn afgestemd op de specifieke wensen en behoeften van individuele patiënten. Wij willen graag weten hoe patiënten denken over dit soort ontwikkelingen. Hoe zou u het vinden als uw arts medicijnen voorschrijft die door de ziekenhuisapotheker worden gemaakt?

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Universiteit Utrecht organiseren daarom twee discussiebijeenkomsten waarbij in een open sfeer deze zaken worden besproken. In één bijeenkomst gaan we graag in gesprek met volwassen personen die behandeld worden voor een zeldzame (metabole en/of genetische) aandoening. In de andere bijeenkomst spreken we graag met ouders van kinderen die behandeld worden voor een zeldzame (metabole en/of genetische) aandoening. Beide bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht nabij het centraal station.

De uitkomsten van deze bijeenkomsten geven onderzoekers, apothekers en artsen een beeld van de wensen, zorgen en mogelijkheden vanuit het perspectief van de patiënt. Ook informeren de uitkomsten de verdere ontwikkelingen op het gebied van geneesmiddelenbereiding in de ziekenhuisapotheek.

Doelgroep discussiebijeenkomst
Datum & tijd
Ouders van kinderen die behandeld worden voor
zeldzame (metabole en/of genetische) aandoening
Dinsdag 16 januari 2018
van 18:30 – 21:00 uur
Volwassen personen die behandeld worden voor een
zeldzame (metabole en/of genetische) aandoening.
Woensdag 17 januari 2018
van 17:30 – 20:00 uur

Voorbereiding of medische kennis over uw en/of andere zeldzame aandoeningen is voor de bijeenkomst niet nodig. De ervaring die u heeft als (ouder van een) patiënt en uw visie op mogelijke toekomstige toepassingen zijn heel waardevol voor dit project.

Wilt u meepraten en uw visie geven op de bereiding van dure geneesmiddelen in de ziekenhuisapotheek, of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Marlous Arentshorst via m.e.arentshorst@uu.nl of neem telefonisch contact op via 030-253 7533 (tijdens kantooruren).
Na aanmelding ontvangt u aanvullende informatie. Reiskosten voor deelname aan de bijeenkomst worden vergoed en voor soep en een broodje wordt gezorgd.

Hartelijk dank, namens de onderzoeksgroep,

Marlous Arentshorst

Back To Top